Framtidsplaner!

Heisann! 

På flere av våre spørsmålsrunder så har vi ofte fått spørsmål om hva vi ønsker å bli når vi blir eldre. Så jeg tenkte jeg kunne svare på det nå.

Nå som jeg går andre året på videregående så begynner man stadig å tenke på hva man ønsker og drive med i framtiden. Dette er et valg som er vanskelig å ta og et valg man må tenke seg godt om før man tar. Dette vil altså bli arbeidet ditt i store deler av livet ditt. Når jeg kommer til mine egne tanker så er jeg frendedels litt usikker. Det var nok derfor jeg tok valget som jeg gjorde da jeg startet på videregående for snart 2. år siden. For de som ikke vet det så går jeg studiespesialisering. Og for de få som kanskje ikke vet hva det er, så er det omtrent som vanlig skole, slik skole du har på ungdomsskolen og slikt.

Når jeg tenker på hva jeg vil bli når jeg blir stor så er jeg som sagt veldig usikker. Jeg har lyst til og utdanne meg som førskolelærer eller barnehagelærer som det heter i dag. Jeg har veldig lyst til å jobbe med barn. Noen lurer derfor på hvorfor jeg ikke begynte på helse og sosial linjen. Grunnen er fordi jeg viste ikke om jeg ville jobbe innenfor den retningen selv om jeg hadde visse meninger da også. Men det er nå på videregående jeg har begynt og tenke mer og mer på det. Men om det er det jeg blir i framtiden er enda et stort spørsmål.

Det er noen yrker jeg vet jeg ikke skal begynne og jobbe med. Jeg vil f.eks ikke jobbe som lege eller på sykehus eller no slikt. Grunnen er vel fordi at jeg vil jobbe med folk som er friske. Selv om det kan være mye sykdommer og slikt i barnehager også. Men jeg tror dere skjønner tankegangen min her. Siden jeg driver aktivt med musikk så er det nok også noen som tenker at jeg skal bli musiker. Jeg har veldig lyst til å holde på med musikk og slikt. Men jeg vet ikke om det er noe jeg vil utdanne meg til. Hvis jeg skulle ha jobbet med musikk så måtte det ha blitt musikklærer på skole eller musikkskolelærer (det er altså to forskjellige "yrker"). Musikklærer på skole er jo den læreren som har musikktimene der og musikkskolelærer er lærer som jobber på kulturskoler og slikt. Som sikker mange av dere har fått med dere som er jeg klarinettlærer til to jenter i skolekorpset. Jeg trives veldig godt med det og synes det er artig og lære bort ting til andre.

Men jeg har enda ca et år på meg for å velge hva jeg vil gjøre etter videregående. Som sagt så er jeg ikke helt sikker, men slik det ser ut i dag og hvis jeg ikke endrer meninger så er det nok førskolen jeg vil satse på. Men det er veldig mange veier å gå og mange brikker som må klaffe sammen. Som sagt så må man prøve å finne et yrke som man trives med og som passer seg selv som person. Jeg vet at det er mange ungdommer der ute som er på samme alder som meg som ikke har noen formening om hav de skal bli eller hva de skal gjøre etter videregående. Men dette er nok en ting som er ganske vanlig å gruble over. Manger har framtidsplanene klare, mens andre ikke. Slik er det bare!

 

Har dere framtidsplanene klare?

TA

Én kommentar

rikke95

21.04.2014 kl.21:44

Jeg har masse planer for fremtiden, men det er jo et utrolig vanskelig valg alle valgene man tar nå i den alderen!

Håper du har hatt en super påske! :D

Hadde blitt så utrolig glad om du vil titte på bloggen min! <3

Skriv en ny kommentar

hits